Roda JC wordt door miljonair overgenomen en is uit financiële zorgen

Roda JC wordt door miljonair overgenomen en is uit financiële zorgen

25-11-2015 10:50
53

Roda JC komt in handen van een miljonair. De Limburgse club wordt overgenomen door Frits Schrouff, die een groothandel heeft in Oosterse producten.

Dat nieuws bevestigt Roda JC woensdag via de officiële kanalen. Er is een intentieverklaring getekend waardoor Schrouff de aandelen van de club overneemt. Daardoor kunnen de schulden die Roda heeft in één klap afbetaald worden en kan er gewerkt worden aan een toekomst waarbij financiële zorgen niet meer aan de orde van de dag zijn.

"Vanuit mijn clubliefde voor Roda JC en mijn maatschappelijke gedrevenheid heb ik deze weloverwogen keuze gemaakt", zegt Schrouff op de clubsite. "Ik vind het belangrijk voor de identiteit, de verbinding en de voetbalknowhow in de regio dat Roda JC financieel een stabiele club vormt en weer een structurele plek inneemt in de Eredivisie."

Directeur Wim Collard is zeer blij met de overname. "Het is van onschatbare waarde voor onze club. Dankzij deze financiële injectie kunnen we straks een kerngezonde club worden met mooie toekomstperspectieven voor onze ambities. Het is daarnaast ook zeer belangrijk voor de rust binnen en rondom de club."