Ajax treft Nederlands 'bijtertje': Uiteraard werd hij Suarez van Celtic genoemd

Ajax treft Nederlands 'bijtertje': "Uiteraard werd hij Suarez van Celtic genoemd"

26-11-2015 09:17

Ajax krijgt donderdag tijdens het bezoek aan Celtic te maken met Nadir Çiftçi, de in Nederland opgegroeide Turk met een reputatie van een vechtersbaasje. De aanvaller moest dit seizoen zes wedstrijden toekijken door een bijtincident bij zijn vorige club Dundee United.

"Het is wel een mannetje", zegt Bobby Petta, oud-speler van Celtic en ook Feyenoord. "Hij bijt wel van zich af, zullen we maar zeggen. Maar hij heeft ook op de training gevochten met de linksback. Ach ja, dat gebeurt. Hier in Schotland maken ze daar geintjes over. Dat hij hongerig was om te spelen enzo."

"En uiteraard werd hij de Suarez van Celtic genoemd", vervolgt Petta tegen Metro. "Ik ken hem niet zo goed, omdat hij nog niet zoveel gespeeld heeft, dus ik weet ook niet hoe hij in de groep ligt."

Voormalig Celtic-spits Pierre van Hooijdonk begeleidt Çiftçi sinds zijn vertrek bij NAC Breda naar Dundee United. "Hij heeft mij verteld dat hij niet heeft gebeten. Ik geloof hem, maar als ik hem niet zou kennen en als ik de beelden zie dan zou ik ook denken: het zal wel", aldus Van Hooijdonk.