Zivkovic: Ik denk dat mensen daar ook een verkeerd beeld van hebben

Zivkovic: "Ik denk dat mensen daar ook een verkeerd beeld van hebben"

28-11-2015 12:20
3

Hoge verwachtingen waren er toen Richairo Zivkovic in de zomer van 2014 de overstap maakte van FC Groningen naar Ajax. De jonge spits had het moeilijk in zijn eerste jaar in Amsterdam. Dit seizoen mag hij het op huurbasis laten zien bij Willem II. 

Hoe denkt de staf van Ajax eigenlijk over zijn ontwikkeling? "Ik denk dat mensen daar ook een verkeerd beeld van hebben", antwoord Zivkovic in een interview met ELF Voetbal Magazine. "De wedstrijden die ik heb gespeeld heb ik het uiteindelijk redelijk tot goed gedaan. Ik heb 23 wedstrijden in Jong Ajax gespeeld, achttien doelpunten gemaakt. En in mijn invalbeurten bij Ajax ook nog twee goals en een assist, dus qua statistieken heb ik het zeker niet slecht gedaan."

"Vorig jaar heb ik vooral op mentaal vlak veel geleerd", vervolgt hij. "En uiteindelijk heb ik wel een heel jaar met diverse internationals getraind, de top van Nederland. Daar word je sowieso beter en sterker van. Bij Willem II wil ik vooral minuten maken in de Eredivisie. Daar word ik natuurlijk ook beter van."