'AZ mengt zich in strijd om aanvaller die aan Ibrahimovic 'durfde' te zitten'

'AZ mengt zich in strijd om aanvaller die aan Ibrahimovic 'durfde' te zitten'

01-12-2015 15:15
4

AZ versterkte zich in de zomer met Vincent Janssen en Alireza Jahanbakhsh en in de tussentijd kwam daar ook Mounir El Hamdaoui nog bij. De club uit Alkmaar zou echter nog niet verzadigd zijn.

In het Duitse Bild wordt de eredivisionist gelinkt aan de komst van Rubin Okotie, een 28-jarige aanvaller van 1860 München. In dienst van de club uit de 2. Bundesliga doet Okotie het uitstekend, waardoor hij zijn contract kan verlengen. Een andere optie is een vertrek naar het buitenland.

Daar komt AZ in beeld. De Alkmaarders zouden goede hoop hebben om Okotie te overtuigen, al wordt dat niet gemakkelijk. Ook Newcastle United, Seattle Sounders en Rubin Kazan zijn in de markt voor de doelpuntenmaker. Het is niet bekend wat hij moet kosten.

Okotie is bezig aan een sterk seizoen bij 1860 München, dat ondanks zijn vijf doelpunten strijdt tegen degradatie. De in Pakistan geboren aanvaller kwam eerder uit voor onder meer Sint-Truiden, FC Nürnberg en Austria Wien en is international van Oostenrijk. Eerder dit jaar lag hij in de clinch met Zlatan Ibrahimovic (zie onderstaande video).