Oud-Ajacied wordt wereldreiziger: Kannibalisme schijnt daar nog voor te komen

Oud-Ajacied wordt wereldreiziger: "Kannibalisme schijnt daar nog voor te komen"

03-12-2015 14:39
2

Roly Bonevacia maakte anderhalf jaar geleden de overstap van Roda JC naar Wellington Phoenix. De oud-Ajacied is in Australië uitgegroeid tot een van de sleutelspelers en scoorde onlangs een wereldgoal in de wedstrijd tegen Adelaide United.

Door trainer Ernie Merrick werd het doelpunt van Bonevacia 'één van de mooiste goals ooit' genoemd. Met Wellington hoopt de middenvelder voor de titel te strijden in de A-League. Dan moet het in de top-twee eindigen. "Daarmee plaatsten we ons rechtstreeks voor de halve finale van de final series", vertelt Bonevacia aan Voetbal International.

Onlangs werd een oude bekende van Bonevacia binnengehaald als versterking om na de vierde plaats van vorig jaar dit jaar de titel binnen te halen. "Alle belangrijke spelers zijn behouden, daarnaast is Jeffrey Sarpong erbij gekomen. Daardoor hebben we voorin meer snelheid en creativiteit. Met hem heb ik nog samengespeeld bij Jong Ajax en NAC."

Bonevacia maakte bijzondere dingen mee bij Wellington. "Behalve een heel andere manier en beleving van het voetbal, krijg je daar ook veel mee van de historie en cultuur.Ook waren er plannen met het team naar Vanuatu te gaan. Hebben we van afgezien, kannibalisme schijnt daar namelijk nog steeds voor te komen. Om maar aan te geven dat je in Oceanië heel ver van Europa zit…"