Update: Deal beklonken: Fer en Chery krijgen landgenoot als nieuwe coach

Update: Deal beklonken: Fer en Chery krijgen landgenoot als nieuwe coach

04-12-2015 13:50
1

Jerrel Hasselbaink is officieel de nieuwe trainer van Queens Park Rangers. De Nederlandse coach neemt in Londen het stokje over van Neil Warnock, die tijdelijk de honneurs waarnam.

Diverse Engelse media melden dat Hasselbaink vrijdag al de eerste training afwerkt met zijn nieuwe groep. Hasselbaink komt over van Burton Albion, met wie hij vorig seizoen kampioen werd in de League Two. Ook een niveau hoger slaagde de Nederlander erin om goede prestaties te leveren met zijn club, waardoor hij in de picture kwam bij QPR. De Londense club degradeerde afgelopen seizoen uit de Premier League en is met de huidige elfde plaats bezig aan een teleurstellend seizoen.

QPR besloot daarom om manager Chris Ramsey op 4 november op straat te zetten. Hasselbaink kreeg vervolgens van Burton toestemming om in gesprek te gaan met de Londenaren, waarna een akkoord snel werd bereikt. Bij QPR komt Hasselbaink te werken met twee landgenoten. Leroy Fer speelt al langer bij de Londense club, terwijl Tjaronn Chery afgelopen zomer een contract tekende.

Update 13.50: QPR meldt op zijn website de komst van Hasselbaink. "Het was geen makkelijke beslissing voor mij om Burton te verlaten", reageert de oud-spits. "Maar deze kans kon ik gezien de status van de club en de kwaliteit van de selectie niet afslaan. Ik voel dat deze club in de lift zit."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie