Topper in Rotterdam: Als ik íémand succes gun, is hij het wel

Topper in Rotterdam: "Als ik íémand succes gun, is hij het wel"

04-12-2015 13:46

Op Het Kasteel kruisen vrijdagavond de nummer één en twee van de Jupiler League de degens. Het treffen tussen Sparta Rotterdam en FC Volendam betekent ook een weerzien tussen twee oude bekenden.

Alex Pastoor (Sparta) en Robert Molenaar (Volendam) speelden vroeger met elkaar samen bij Volendam. Het contact is altijd gebleven. "Alex loopt als een rode draad door mijn carrière, als trainer én speler. Als ik íémand succes gun, dan is hij het wel. Ik heb heel veel van hem geleerd en hij is bovendien een goede vriend geworden. Desondanks wil ik vanavond heel graag van hem winnen", vertelt Molenaar aan De Telegraaf.

Die mening deelt Pastoor. "Sportief gezien wil je elkaar natuurlijk verslaan, maar tegelijkertijd gun je elkaar het allerbeste. Het zijn zeer tegenstrijdige gevoelens. Maar toch overheerst ook bij mij de wil om deze belangrijke wedstrijd te winnen. We zijn er honderd procent klaar voor", aldus de strijdvaardige Sparta-coach.

Sparta begint het duel vanavond met een voorsprong van drie punten op Volendam. De Rotterdammers staan sinds twee weken aan kop in de Jupiler League.