Willem II klimt uit het dal: Dat was loodzwaar, maar het heeft wél gewerkt

Willem II klimt uit het dal: "Dat was loodzwaar, maar het heeft wél gewerkt"

06-12-2015 15:47

Willem II-trainer Jurgen Streppel lijkt zijn elftal weer enigszins op de rails te hebben. De Tilburgse formatie won de laatste twee Eredivisie-duels, van respectievelijk FC Twente (1-3) en SC Cambuur (3-0). Streppel genoot van de strijdlust tegen Cambuur. 

"In de laatste drie wedstrijden hebben we zeven punten gepakt. Dat betekent dat we een beetje wegklimmen uit de onderste zone", aldus de oefenmeester tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd op zondag. "Ik heb genoten van onze strijdlust en de wil om Cambuur af te jagen."

Streppel vond wel dat Willem II het te lang spannend had gehouden. Pas in de 80e minuut werd het 2-0. "We hadden de wedstrijd eerder in het slot moeten gooien. Het was mooi om te zien hoe bevrijdend die goal werkte. Dit was voor ons een heel belangrijke pot. Er zat de nodige spanning op."

Falkenburg, maker van de belangrijke 2-0, was het eens met zijn trainer. "Thuis met 3-0 winnen van Cambuur in deze fase is heel belangrijk en heel fijn. Het was een pittige wedstrijd, want we hadden vooraf afgesproken om druk te zetten. Dat was loodzwaar, maar het heeft wél gewerkt. Dit is genieten", aldus de middenvelder voor de camera van FOX Sports.