Update: reden achter plotseling NEC-vertrek Kirsten lijkt bekend

Update: reden achter plotseling NEC-vertrek Kirsten lijkt bekend

06-12-2015 19:57
7

Een opmerkelijk bericht van NEC, zondag via de officiële kanalen. De Nijmeegse club heeft het contract van Benjamin Kirsten met onmiddellijke ingang verscheurd.

De Duitse doelman is niet meer welkom in De Goffert. Reden daarvoor is een vertrouwensbreuk tussen club en speler. NEC ziet daarom geen heil meer in een verdere samenwerking en dus komt er per direct een einde aan het verblijf van Kirsten in Nijmegen.

Kirsten had bij NEC een contract tot het einde van het jaar. Door blessures van Hannes Halldorsson en Joshua Smits was de zoon van oud-voetballer Ulf Kirsten de afgelopen weken de eerste doelman én maakte hij een uitstekende indruk.

In de competitiewedstrijd van zondag tegen PEC Zwolle (2-2) ontbrak hij echter, maar toen was nog niet duidelijk dat daar een vertrouwensbreuk aan ten grondslag lag. Marco van Duin verving Kirsten en zal ook de komende weken onder de lat staan in Nijmegen.

Update 19.57: Benjamin Kirsten is vanwege een conflict over zijn knie vertrokken bij NEC. Dat meldt Omroep Gelderland. De Duitse doelman wilde een operatie ondergaan, maar omdat hij de laatste weken was gepromoveerd tot eerste keus kwam dat de Nijmeegse club niet goed uit. De claim dat Kirsten moest vertrekken vanwege onverwachte salariseisen klopt niet.