Verbannen NEC-doelman treurt: 'Zonde dat mooie zes maanden zo eindigen'

Verbannen NEC-doelman treurt: 'Zonde dat mooie zes maanden zo eindigen'

06-12-2015 23:33
2

Tot zijn verbazing kreeg Benjamin Kirsten dit weekend te horen dat er voor hem geen toekomst meer is bij NEC. De Nijmeegse club spreekt van 'een vertrouwensbreuk', nadat de Duitse doelman contracteisen zou hebben gesteld.

Kirsten kampte al enige weken met meniscusklachten en wilde zich daar per direct aan laten behandelen middels een operatie. Omdat NEC door twee andere blessuregevallen dun in de keepers zit, wilde de club dat plan uitstellen. 'Een blessure op het verkeerde moment', schrijft Kirsten op zijn Facebook-pagina.

'Ik moest een kleine operatie aan mijn knie ondergaan. NEC was natuurlijk niet blij en gaf me geen gelegenheid die noodzakelijke ingreep te plannen en te laten uitvoeren. Helaas moet ik het advies van mijn artsen volgen om geen blijvende schade op te lopen.'

Volgens NEC-directeur Bart van Ingen wilde Kirsten zijn operatie alleen uitstellen wanneer zijn contract met anderhalf jaar verlengd zou worden. En dat schoot bij de Nijmeegse club in het verkeerde keelgat. Kirsten kreeg direct te horen dat hij mocht vertrekken.

'De verbanning kwam voor mij onverwachts', vertelt de Duitser. 'Zonde dat de mooie zes maanden nu zo eindigen. Voor de wedstrijd van vandaag (2-2 tegen PEC Zwolle, red.) heb ik gericht getraind en was ik inzetbaar.'