NAC kan nu al in de prijzen vallen: Uiteindelijk gaat het om die grote prijs

NAC kan nu al in de prijzen vallen: "Uiteindelijk gaat het om die grote prijs"

08-12-2015 09:30
5

NAC Breda zegevierde maandagavond op bezoek bij Jong PSV met 0-3 en mag zich opmaken voor een feestje. Als NAC vrijdag een punt pakt, is de tweede periodetitel binnen. Maar een puntje is niet genoeg, vindt Marinus Dijkhuizen, trainer van de Bredanaars.

"Het is in ieder geval een goede generale geweest voor vrijdag", kijkt Dijkhuizen in BN/DeStem. vooruit naar het duel met Go Ahead Eagles. Een puntje is niet genoeg volgens de trainer. "Want ik wil ook vrijdag drie punten." Tegen PSV ging het voor rust niet van harte, waardoor Dijkhuizen zich genoodzaakt voelde in de rust de spelers op scherp te zetten. "En gelukkig luisterden ze goed."

"Het is een overwinning met weinig kanttekeningen, de eerste helft was een beetje vlak, maar in de tweede helft hebben we veel volwassenheid laten zien. Dat is een belangrijke stap voor deze ploeg en dat geeft vertrouwen voor de toekomst", vertelt Dijkhuizen verder op de clubsite. "Het was een normale uitslag, gezien de verhoudingen. Nu thuis met de viering van '40 jaar Avondje NAC' hopelijk een mooie viering met een periodetitel."

Ook routinier Michael Dingsdag wil de volle buit tegen Eagles en richt zich niet alleen op de periodetitel. "Het geeft een zekerheid dat we een prijsje kunnen halen. Uiteindelijk gaat het om die grote prijs aan het einde. In deze competitie is niks zeker", stelt hij. Sjoerd Ars tot slot:  "Vrijdag krijgen we de kans om onszelf voor een goede tweede periode te belonen, maar wij zijn bezig met het hogere doel en dat is promotie."