Groep C: Sneijder met hangen en wurgen naar Europa League

Groep C: Sneijder met hangen en wurgen naar Europa League

08-12-2015 22:38

Wesley Sneijder heeft met Galatasaray de Europa League bereikt. De Turken hadden genoeg aan een 1-1 gelijkspel tegen Astana, in een groep waar Atlético Madrid en Benfica al geplaatst waren voor de volgende ronde.

Galatasaray – Astana
De Turken hadden aan een punt genoeg om de Europa League te bereiken. Overwintering in de Champions League was al niet meer mogelijk. Ook Astana kon de Europa League nog bereiken, maar moest dan wel winnen.

Na iets meer dan een uur spelen kwamen de Kazachen ook op voorsprong. De goal werd gemaakt door Patrick Twumasi. De Oost-Europeanen konden echter niet lang genieten van de voorsprong, want twee minuten na de openingstreffer maakte Selcuk Inan de gelijkmaker. Wesley Sneijder speelde de gehele wedstrijd voor de Turkse grootmacht.

Atlético Madrid – Benfica
De prestigestrijd tussen de Spanjaarden en Portugezen eindigde in een 1-2 overwinning voor de Spanjaarden. Beide teams waren voorafgaand aan het treffen al geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League.

Saúl Ñiguez en Luciano Vietto zorgden binnen het uur voor een 0-2 voorsprong. Een kwartier voor tijd scoorde Kostantinos Mitroglou aansluitingstreffer. Die kwam echter te laat voor Benfica om nog een goed resultaat neer te zetten. Atlético eindigt in groep C door de overwinning op een eerste plaats.