In het kort: Groningen op volle kracht, Twente geeft stukken aan commissie

In het kort: Groningen op volle kracht, Twente geeft stukken aan commissie

09-12-2015 23:39
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Van de Looi geeft opstelling prijs
Groningen-trainer Erwin van de Looi heeft woensdag laten weten met welke spelers hij begint aan het Europa League-duel met Braga. De Eredivisie-club is reeds uitgeschakeld, maar niettemin zal Van de Looi met een sterke formatie starten. Sergio Padt, Hans Hateboer, Etiënne Reijnen, Kasper Larsen, Abel Tamata, Johan Kappelhof, Hedwiges Maduro, Bryan Linssen, Albert Rusnák, Danny Hoesen en Simon Tibbling staan aan de aftrap. Michael de Leeuw ontbreekt wegens een lichte blessure. 

Twente levert stukken in
FC Twente heeft woensdag de laatste stukken overhandigd aan de licentiecommissie van de KNVB. De voetbalbond wilde antwoord hebben op aanvullende vragen naar aanleiding van de geruchtmakende overeenkomst met Doyen en de reactietermijn is inmiddels verstreken. Twente heeft naar eigen zeggen 'al het mogelijke gedaan om de beschikbare informatie te verkrijgen'. Het is nu aan de licentiecommissie om tot een oordeel te komen.

Van Persie vraagteken
De kans bestaat dat Robin van Persie in het Europa League-duel van Fenerbahce met Celtic van donderdag niet van de partij kan zijn. De spits kampt met een lichte blessure. "Zijn blessure is niet ernstig, maar ik weet niet of hij donderdag kan spelen. Dat moet nog blijken", aldus coach Vitor Pereira, geciteerd door Voetbal International. Het ontbreken van Van Persie zou een meevaller betekenen voor Ajax. De Amsterdammers moeten in eigen huis winnen van Molde en moeten hopen dat Celtic stunt tegen de Turken.

Pluim naar Vietnam
Wiljan Pluim zet zijn loopbaan voort in Vietnam. De transfervrije middenvelder maakte indruk tijdens een proefperiode en heeft voor een jaar getekend bij Binh Duong FC. Pluim was clubloos nadat eind augustus zijn contract bij Willem II werd ontbonden door een gebrek aan speelminuten. In oktober werd hij zonder succes getest bij het Deense SønderjyskE en even later sloot hij aan bij de beloften van Vitesse. Binh Duong FC werd de afgelopen twee jaar kampioen van Vietnam.

Van Gaal onder druk
De druk op Louis van Gaal neemt toe. Uit een poll van de Britse krant The Daily Star blijkt dat een groot deel van de stemmers het heeft gehad met de Nederlandse manager van Manchester United, die er met zijn ploeg niet in slaagde de achtste finales van de Champions League te bereiken. Liefst 89 procent ziet Van Gaal liever vandaag dan morgen op straat gezet worden.

'Mister PSV' in ziekenhuis
Naast de uitmuntende prestatie van PSV in de Champions League, komen er ook minder goede berichten uit Eindhoven. 'Mister PSV' Willy van der Kuijlen is geveld door een dubbele longontsteking en is opgenomen in het ziekenhuis. De topscorer aller tijden van de Eredivisie, die zondag 69 jaar werd, moet waarschijnlijk langer in het ziekenhuis blijven. Hij heeft al langer te maken met gezondheidsproblemen, maar is nog altijd actief als scout van PSV.

Sturridge weer uitgeschakeld
Daniel Sturridge moet de komende wéér toekijken. De spits van Liverpool heeft afgelopen zondag tegen Newcastle United (2-0 nederlaag) een hamstringblessure opgelopen en moet 'meerdere weken' rust houden. Dat betekent dat hij de drukke kerstperiode in Engeland mist. De 26-jarige Sturridge kwakkelt al ruim een jaar met zijn gezondheid, waardoor hij dit seizoen pas zes keer in actie kwam. Daarin scoorde de aanvaller vier keer.