Groningen bekroont beste helft van Europa League-campagne met punt

10-12-2015 20:50
2

FC Groningen sluit het avontuur in de Europa League af zonder overwinning. Ook van FC Braga wist de ploeg van trainer Erwin van de Looi niet te winnen: 0-0.

Groningen was in de voorgaande vijf groepsduels duidelijk een maatje te klein voor het tweede toernooi van Europa, maar liet in de eerste helft tegen Braga wél wat zien. Het resulteerde in een reeks uitstekende kansen voor onder meer Danny Hoesen en Simon Tibbling. De grootste was voor Hans Hateboer, maar de verdediger gleed de bal van drie meter over.

Na de thee beet Braga in de koude Euroborg wat meer van zich af. Groningen werd vastgepind op de eigen helft en kwam nauwelijks meer in de buurt van het Portugese doel. Het was aan Sergio Padt te danken dat Braga uiteindelijk niet tot scoren kwam. Wilson Eduardo, die vorig seizoen nog op huurbasis voor ADO Den Haag speelde, hielp een aantal goede kansen om zeep.

Door het gelijkspel van donderdagavond besluit Groningen het Europa League-avontuur met twee punten, twee doelpunten voor en acht tegen. Braga is de groepswinnaar en neemt Olympique Marseille mee naar de knock-outfase. De Fransen wonnen in Tsjechië met 2-4 van nummer drie Sloven Liberec.