Soms kan Henk fantastisch voetballen, nou ja fantastisch, dat is wat overdreven

"Soms kan Henk fantastisch voetballen, nou ja fantastisch, dat is wat overdreven"

11-12-2015 09:58

Foppe de Haan, interim-trainer van sc Heerenveen, stelt vrijdagavond Henk Veerman op als spits in het thuisduel met Excelsior. De eerste spits Mitchell te Vrede heeft een liesblessure en Veerman mag proberen om de 5-2 nederlaag bij Ajax weg te poetsen.

De Haan is lovend over de trainingsarbeid van Veerman, die een jaar geleden van FC Volendam naar Heerenveen verkaste. "Hij heeft heel goed getraind, daar heb ik geen klachten over. Soms kan Henk fantastisch voetballen. Nou ja fantastisch. Dat is ook wat overdreven. Maar wel heel aardig", legt De Haan uit in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"En soms is het ook van: jonge, jonge, trek een paar andere schoenen aan. Dat verschil is heel groot. Hij zegt zelf, en dat vind ik dan weer aardig: ja maar trainer, ik speel pas drie jaar betaald voetbal. Ja, het is wel een bijzonder figuur", lacht De Haan vervolgens. Heerenveen is onder de oefenmeester opgeklommen naar de elfde stek, Excelsior staat met hetzelfde puntenaantal van zeventien een plek lager.