Pijnlijke conclusie: Ajax heeft zichzelf ontzettend te kort gedaan in Europa

Pijnlijke conclusie: "Ajax heeft zichzelf ontzettend te kort gedaan in Europa"

11-12-2015 21:26
15

Ajax glijdt steeds verder af. De ploeg van Frank de Boer kon na donderdagavond een vervolg in de Europa League op hun buik schrijven en mag zich voor de rest van het seizoen gaan richten op de Eredivisie. Onnodig, denkt Valentijn Driessen.

De club heeft het drama aan zichzelf te danken. "Ajax heeft zichzelf ontzettend te kort gedaan en voor het eerst in acht jaar overwinteren ze niet, zegt Driessen tegen De Telegraaf. "Het blijkt dat de Eredivisie heel iets anders dan de Europa League. Daar geven tegenstanders veel minder ruimte weg, daar heeft Ajax blijkbaar heel veel moeite mee."

"Het was een typerende wedstrijd voor deze Europese campagne. Ze hebben weer niet kunnen winnen. Weer het meeste balbezit en de meeste kansen, maar slordig in de afwerking. Het was een Europees seizoen om heel snel te vergeten. Het begon met uitschakeling voor de Champions League tegen Rapid Wien en dan nu deze uitschakeling nog voor de winter. Het laat zien dat er Europees hele andere wetten gelden dan in de Eredivisie."