Had graag bij Twente willen spelen, maar Schreuder zag het niet in me zitten

"Had graag bij Twente willen spelen, maar Schreuder zag het niet in me zitten"

12-12-2015 11:25
2

De Graafschap gaat zaterdag op visite bij FC Twente. Een pikant duel voor Cas Peters, die zelfs nog in Enschede woont. De spits van De Graafschap maakte jarenlang deel uit van de jeugdopleiding van Twente.

"Al mijn vrienden zijn voor Twente. Zelf probeer ik, als ik niet speel, al hun wedstrijden te zien", zegt hij tegen Tubantia. "Ik heb nooit mogen debuteren in het eerste van Twente en nu speel ik opeens tegen ze. In een volle Veste, dat heb ik als speler van de beloften ook niet meegemaakt."

Met veel spelers van het huidige FC Twente is hij opgetrokken. "Die jongens hebben het niet makkelijk, krijgen veel kritiek, maar dat is niet terecht. Zij zijn voor de leeuwen gegooid", aldus Peters. Of hij bij dit Twente had willen spelen? "Ik had graag gewild, maar ik heb officieel niets gehoord. Het enige dat ik weet, is dat de andere trainers het wel zagen zitten, maar Alfred Schreuder niet."

Twente staat zestiende, De Graafschap onderaan. "Wij gaan met hoop en vertrouwen naar Enschede en dat is eigenlijk best gek. Vroeger wisten ze hier van tevoren al dat er bij de top 3 en bij Twente niet wat te halen viel. Twente heeft goede spelers, maar het is crisis. Zij moeten, wij willen. Een ding is zeker: wij klappen er vol op", besluit Peters.