Zenden geflankeerd door Cocu (l) en De Boer (r)

Nederlandse 'trainer' liever analist dan hoofdcoach: Daar geniet ik echt van

Nederlandse 'trainer' liever analist dan hoofdcoach: "Daar geniet ik echt van"

14-12-2015 15:43
6

Boudewijn Zenden is momenteel werkzaam als voetbalanalist, maar wil ooit nog eens als hoofdtrainer op de bank zitten bij een mooie club. Wanneer dat is, durft hij niet te zeggen. De oud-speler van onder meer Liverpool gaat ook in op de titelkansen van zijn oude club PSV.

Wanneer kunnen we Zenden als hoofdcoach verwachten? "Over een tijdje. Ik geef nu de voorkeur aan andere dingen die in mijn agenda passen. Ik heb namelijk twee jonge kinderen, eentje van één jaar en eentje van bijna vier jaar. Ik wil dan ook de tijd nemen. Het televisiewerk geeft me nu meer vrijheid dan op de bank zitten als trainer. En daarbij komt dat ik echt geniet van het analyseren van wedstrijden", vertelt de hoofdpersoon aan El Mundo Deportivo.

Het Spaanse medium vraagt Zenden ook naar de titelkansen van Ajax en PSV, de clubs van Frank de Boer en Phillip Cocu. "Ajax is de favoriet voor de titel, omdat het team vooruitgang boekt. Bij PSV het probleem dat er een gebrek aan samenhang is. De ploeg wint namelijk wel van Manchester United en verliest de wedstrijd daarna tegen een zwakkere ploeg in de competitie punten. Natuurlijk hoop ik wel dat PSV weer kan pieken en het kampioenschap pakt."