Onrust bij NEC in aanloop naar duel met Feyenoord: We staan onder hoogspanning

Onrust bij NEC in aanloop naar duel met Feyenoord: "We staan onder hoogspanning"

Gepubliceerd: zaterdag 19 december 2015 om 11:21za 19-12-2015 om 11:21

NEC begon uitstekend aan het seizoen, maar de laatste dagen is het onrustig bij de komende tegenstander van Feyenoord. De resultaten zijn slecht en er zijn akkefietjes.

Speler Kristjan Emilsson werd teruggezet naar het beloftenteam, doelman Benjamin Kirsten vertrok na een vertrouwensbreuk, er is een crisis rondom de verkoop van het eigen stadion, NEC presenteerde slechte jaarcijfers en Navarone Foor ruziede met de eigen supporters. Daarnaast verloor NEC vorige week bij SC Cambuur, dat tot die wedstrijd nog niet gewonnen had, en verloren de Nijmegenaren in de beker van de amateurs van HHC Hardenberg.

"Dit zijn interessante tijden voor mij", zegt trainer Ernest Faber in de Gelderlander. "We hebben de boel goed besproken en moeten nu weer verder. Dan is de vraag: wie helpt je echt verder in mindere tijd? We staan onder hoogspanning, oké, maar een crisis wil ik dit niet noemen. Dit maak je als topsporter wel eens mee in je carrière. Dat is erg vervelend, maar daar moet je dan doorheen."

Een overwinning op Feyenoord zou daarom zeer welkom zijn voor NEC. "Het grootste verschil is nu dat Feyenoord moet winnen en wij graag willen winnen. Met de fysieke gesteldheid van Feyenoord houd ik geen rekening. Het gaat er om dat bij ons iedereen op zijn top is, dat iedereen hongerig is naar succes. Zijn er een paar minder, zoals de laatste weken, dan komt dat ook meteen aan de oppervlakte. Daarom ook roepen wij als technische staf steeds ook dat handhaving het doel is bij NEC. Aan dat verwachtingspatroon moeten wij voldoen. De groep moet nu maar laten zien wat de wijze lessen van de voorbije wedstrijden zijn geweest."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws