Ajax opgelet: tien mogelijke versterkingen voor in de spits

Ajax opgelet: tien mogelijke versterkingen voor in de spits

21-12-2015 11:00
16

Ajax is op zoek naar een spits. De Amsterdammers hopen die tijdens de komende transferperiode te vinden. Wat zijn interessante namen voor directeur voetbalzaken Marc Overmars?

Om Overmars een beetje te helpen zetten we een aantal mogelijke kandidaten op een rij. Criterium moet wat ons betreft zijn dat de speler enigszins haalbaar is. Geen onoverbrugbare transfersommen of salariseisen dus. Tien spelers op willekeurige volgorde!

Christian Santos (NEC)
Heeft een contract dat komende zomer afloopt, dus is betaalbaar. Staat open voor een vertrek en NEC kan de centen goed gebruiken. Maar of de Venezolaan goed genoeg is? Met zijn moyenne van elf treffers in zeventien optredens is niets mis.

Sebastien Haller (FC Utrecht)
Als Ajax minder op z’n centen zou zitten, zou hij wellicht in beeld komen. Haller moet immers een slordige tien miljoen euro opbrengen. De kans dat Ajax zo’n transfersom betaalt is minimaal. Haller lijkt eerder op weg naar Engeland.

Bertrand Traoré (Chelsea)
Zeven schamele minuten in de Premier League heeft Traoré op de teller staan dit seizoen. Bij Ajax zou hij waarschijnlijk elke week spelen. De spits uit Burkina Faso is precies wat Ajax zoekt: sterk aan de bal, verfijnde techniek en bekend met de competitie.

Oscar Cardozo (Trabzonspor)
Een naam die sinds afgelopen zomer steeds aan Ajax wordt gelinkt. Is bij Trabzonspor niet zeker van een basisplaats, maar is de laatste weken goed in vorm. Daarom lijkt dit voor Ajax niet het beste moment om toe te slaan voor de 32-jarige Paraguayaan.

Ricky van Wolfswinkel (Real Betis)
De carrière van Van Wolfswinkel zit in het slop. Zijn eerste maanden in Sevilla bezorgden hem niet meer dan vijf optredens in de Primera Division, waarvan slechts één in de basis. Scoren deed hij nog niet. Is de tijd rijp voor een rehabilitatie á la Luuk de Jong?

Michu (clubloos)
Deze 29-jarige spits maakte furore bij Swansea City, maar mislukte vorig seizoen volledig bij SSC Napoli. Dit jaar speelt hij voor een amateurclub getraind door zijn broer. Transfervrij dus. De vraag is of de 29-jarige Michu nog fit genoeg is.

Josip Drmic (Borussia Mönchengladbach)
Twee seizoen geleden een van de meest begeerde spelers in de Bundesliga, nu een vormloze spits bij BMG. Elf wedstrijden, waarvan slechts vier keer in de basis. De 23-jarige Zwitser is wellicht voor een half seizoen te huren.

Guillaume Hoarau (Young Boys)
Deze 31-jarige Fransman beschikt over ervaring en speelt nu bij Young Boys. Is de laatste maanden niet in actie gekomen door een liesblessure. In de periode daarvoor had hij een prima gemiddelde. Een echte targetman.

Jeremain Lens (Sunderland)
Lens staat er slecht op bij Sunderland en lijkt rijp voor een nieuwe transfer. Afgelopen zomer werd hij al genoemd bij Ajax. Waarom nu niet opnieuw? Als geboren Amsterdammer lijkt het een perfecte match.

Siem de Jong (Newcastle United)
Eindelijk speelt hij bij The Magpies, maar echt lekker gaat dat nog niet. Je kunt je afvragen of het voor De Jong een goed moment is om terug te keren, maar voor Ajax zou hij een fijne aanvulling zijn. Is minder wisselvallig en balvaster dan Milik.

De transferperiode staat voor de deur. Mis niets en volg de speciale transferrubriek van VoetbalPrimeur. Op Facebook is deze speciale transferpagina (meer dan 50.000 likes) er de hele dag voor je!

Lees ook: De Boer struint transfermarkt af met Ajax