'Van Gaal wilde al vertrekken bij United; directie hield hem tegen'

'Van Gaal wilde al vertrekken bij United; directie hield hem tegen'

28-12-2015 07:52
4

Louis van Gaal zit niet rustig op de bank bij Manchester United. De manager hangt een ontslag boven het hoofd. Als het aan Van Gaal had gelegen, kon de United-directie al eerder afscheid van hem nemen. De oefenmeester stelde zijn positie naar verluidt ter discussie na de nederlaag tegen Norwich City (2-1), een week geleden.

De 64-jarige Van Gaal wilde volgens The Times opstappen na het debacle, maar werd tegengehouden door bestuurders van United. Van Gaal voelt zich machteloos en dat bleek zaterdag terecht, aangezien een lamlendig United met 2-0 verloor op bezoek bij Stoke City. Als United ook maandag verliest, thuis van Chelsea, dan is dat de vijfde nederlaag op rij voor Van Gaal en consorten.

United verloor in de 79 voorgaande seizoenen nog nooit vijf keer op rij in één seizoen. Guus Hiddink kan United en Van Gaal als interim-manager van Chelsea dus in rouw dompelen. Het lijkt er sterk op dat het resultaat van deze wedstrijd er niet meer toe doet. Van Gaal kan hoe dan ook zijn biezen pakken, volgens berichten in de Engelse kranten.