Groot artikel gewijd aan Nederlandse Xavi: 'Toekomstige aanvoerder van Barça'

Groot artikel gewijd aan Nederlandse Xavi: 'Toekomstige aanvoerder van Barça'

31-12-2015 10:46
10

Hij is pas twaalf jaar oud, maar wordt nu al een gouden toekomst voorspeld bij FC Barcelona. De Catalaanse krant Sport wijdt op oudjaarsdag een groot artikel aan Xavi Simons.

Het Nederlandse toptalent speelt sinds een aantal jaar op La Masia, de befaamde jeugdopleiding van Barça. Daar maakt hij grote indruk. Ook in Miami, waar de jeugdteams van verschillende Spaanse clubs tegen elkaar oefenen in de La Liga Promises-competitie, laat de kleine Simons iedereen versteld staan, als we Sport mogen geloven.

'De Nederlandse speler, nog niet eens een tiener, is op de goede weg voor een schitterende toekomst', schrijft de krant. 'Ook in Miami is Simons weer de beste speler in elke wedstrijd. Hij is misschien wel het grootste talent van de Barça-opleiding. Waarom? Simons is onnavolgbaar."

'Een kleine jongen, maar op het veld lijkt hij een stuk groter. Hij zet wedstrijden volledig naar zijn hand, heeft een goed karakter en een goede houding, wat hem een ideale aanvoerder voor de toekomst maakt. Simons is de dirigent van het piepjonge Barça-orkest.'

Simons, zoon van Ajax-jeugdtrainer Regillio Simons, werd vernoemd naar Barça-legende Xavi. Sinds zijn derde leeft hij in Spanje en kort daarna mocht de kleine middenvelder zich al speler van Barcelona noemen. Eerder dit jaar mocht Simons een tijdje niet spelen door een verbod van de FIFA, die Barça strafte voor het onrechtmatig vastleggen van buitenlandse talenten.