Giga-flop van Heerenveen blikt terug: Op je 30e bij de beloften valt niet mee

Giga-flop van Heerenveen blikt terug: "Op je 30e bij de beloften valt niet mee"

02-01-2016 14:54
2

Thomas Dalgaard gaat de boeken in als één van de grootste transferflops uit de geschiedenis van sc Heerenveen. De Deense spits tekende in de zomer van 2014 een driejarig contract in Friesland. Een halfjaar later vertrok Dalgaard met de staart tussen de benen. 

In voetbaltijdschrift Hard Gras blikt de 31-jarige spits, voor wie Heerenveen naar verluidt 700.000 euro betaalde, terug op zijn mislukte verblijf in de Eredivisie. "Misschien was ik niet goed genoeg. Ik had ook meer kunnen brengen, maar op je dertigste bij de beloften spelen, dat valt niet mee", aldus de bonkige aanvaller. 

Toenmalig hoofdtrainer Dwight Lodeweges had geen vertrouwen in Dalgaard. Mark Uth kreeg wekelijks de voorkeur boven hem. In februari 2015 verkaste Dalgaard op huurbasis naar Odense BK. "Het is jammer, maar ik heb geen spijt hoor", besluit de targetman. 

Toen de verhuurperiode van Dalgaard bij de Deense club afliep, keerde hij terug naar het Abe Lenstra Stadion. Kort daarna werd besloten om zijn contract te ontbinden. Dalgaard signeerde vervolgens een meerjarig contract bij SønderjyskE.