Emanuelson beleeft weinig plezier aan debuut: Juventus maatje te groot

06-01-2016 17:07
1

Urby Emanuelson heeft woensdag zijn debuut gemaakt voor Hellas Verona. Met veel plezier zal hij daar echter niet aan terugdenken, Hellas ging kansloos onderuit bij Juventus met 3-0.

Emanuelson maakte na 64 minuten zijn opwachting, maar toen keek de ploeg uit Verona al tegen een 2-0 achterstand aan. Paulo Dybala en Leonardo Bonucci zorgden dat Juventus met een comfortabele voorsprong was gaan rusten. Kort voor tijd tekende Simone Zaza voor het slotakkoord. De Oude Dame is inmiddels opgeklommen naar de derde plaats in de Serie A, twee punten achter Fiorentina.

De koploper uit Florence rekende met 3-1 af met Palermo. Die zege kwam voor een groot deel op het conto van Josip Iličić, die twee keer scoorde. Nadat Alberto Gilardino iets terugdeed, bracht Jakub Blaszczykowski de marge op de valreep weer op twee. AS Roma verslikte zich in de titelstrijd. De Romeinen moesten genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel bij Chievo Verona.

AC Milan doet al even niet meer mee om de bovenste plaatsen en kreeg woensdag een nieuwe tik te verwerken. Zonder Nigel de Jong, die de hele wedstrijd op de bank bleef, verloren de Milanezen thuis met 1-0 van Bologna. Emanuele Giaccherini kreeg San Siro kort voor tijd stil.

Wesley Hoedt mocht negentig minuten meedoen met Lazio, dat voor eigen publiek teleurstelde tegen Carpi. Lazio bleef steken op een doelpuntloos gelijkspel.