'Droomtransfer van Ajax-cultheld in geding door 3 miljoen en trainersontslag'

'Droomtransfer van Ajax-cultheld in geding door 3 miljoen en trainersontslag'

08-01-2016 11:45

Hyun-Jun Suk leek op weg naar FC Porto, maar de onderhandelingen tussen de Portugese topclub en Vitoria Setubal verlopen met horten en stoten. Van een deal is vooralsnog geen sprake.

Porto leek met een bod van anderhalf miljoen euro beet te hebben bij Setubal, maar de subtopper is in de loop van de week met extra eisen gekomen. Suk moet zéker twee keer zoveel kosten. Dat is het gevolg van de toegenomen belangstelling voor de Zuid-Koreaanse aanvaller, die dit seizoen al negen keer scoorde.

Het is nu de vraag of Porto tot het gaatje wil gaan voor Suk, die in Nederland bekend is van zijn periodes bij Ajax en FC Groningen. Het is de bedoeling dat de nummer drie van Primeira Liga zeventig procent van de transferrechten in handen krijgt, wat neerkomt op een transferbedrag van 2,1 miljoen euro.

Ook is het afwachten of Porto de interesse überhaupt wel doorzet. Trainer Julen Lopetegui werd vrijdagochtend officieel ontslagen door de clubleiding, na een nederlaag bij Sporting Portugal en gelijkspel tegen Rio Ave. Hij stond sinds de zomer van 2014 voor de groep.