Vijftienjarig broekie troonopvolger van Neuer: Hij heeft geweldige kwaliteiten

Vijftienjarig broekie troonopvolger van Neuer: "Hij heeft geweldige kwaliteiten"

Gepubliceerd: vrijdag 8 januari 2016 om 12:03vr 08-01-2016 om 12:03

Bayern München hoeft zich in de toekomst niet druk te maken over de opvolging van keeper Manuel Neuer. Volgens sportief directeur Matthias Sammer is een vijftienjarig broekie de kroonprins onder de lat.

Christian Fruchtl, die later deze maand zestien jaar wordt, is met het eerste elftal afgereisd naar Qatar op trainingskamp. Sammer is lovend over de tiener: "Hij heeft geweldige kwaliteiten en met zo'n rolmodel als Manuel Neuer weet je dat dat effect heeft op zo'n jongen."

De beslissing om een pas vijftienjarige jongen mee te nemen op trainingskamp, past binnen de filosofie van de club. "Het is een signaal die we daarmee afgeven. Wij zijn altijd op zoek naar talent en geven ze de mogelijkheid om dat te laten zien", aldus Sammer over Fruchtl, die met zijn vijftien jaar al bijna de 1.90 meter aantikt.

Bayern München werkt in alle rust toe naar de tweede seizoenshelft van de Bundesliga, waarin het fier aan kop gaat. Der Rekordmeister staat acht punten voor op concurent Borussia Dortmund en is nog in alle bekertoernooien vertegenwoordigd. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws