Van Veldhoven in mineur na 'raar' ontslag: Moest echt tegen het publiek vechten

Van Veldhoven in mineur na 'raar' ontslag: "Moest echt tegen het publiek vechten"

Gepubliceerd: vrijdag 8 januari 2016 om 21:48vr 08-01-2016 om 21:48

Harm van Veldhoven, voormalig trainer van Roda JC, werd in november ontslagen door het Belgische Westerlo. Het gedwongen afscheid van de Jupiler Pro League-formatie is de oefenmeester niet in koude kleren gaan zitten. 

"Ik begin het een plaats te geven, maar het is toch wel even wonden likken. Voor mij was het de eerste keer dat ik echt tegen het publiek moest vechten, vanaf dag één", vertelt Van Veldhoven aan Voetbalkrant.com. "We begonnen met een gelijkspel tegen Gent en hadden na zeven wedstrijden zes punten. De volgende wedstrijd tegen Oostende kreeg ik al een supportersactie over me heen."

"Het was een raar ontslag", vervolgt hij. "Van bovenaf wilden ze me niet echt buiten, maar van buitenaf wel. Ik heb de voorzitter toen ook gezegd dat hij zijn club moest beschermen. Maar de ontgoocheling was er niet minder om."

Inmiddels speelt er voor de Nederlandse Belg weer wat in het buitenland. "Als je bij Westerlo ontslagen wordt, staan de clubs niet te drummen. Daar moet je eerlijk in zijn. Maar ik wil gelukkig zijn in wat ik doe. Ik wil werken, maar niet ten koste van alles."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws