Guardiola maakt excuses aan onder meer Van Gaal: Het was niet mijn bedoeling

Guardiola maakt excuses aan onder meer Van Gaal: "Het was niet mijn bedoeling"

12-01-2016 12:44
5

Pep Guardiola liet vorige week weten na dit seizoen graag in de Premier League actief te willen zijn. De Spaanse trainer werd meteen met de nodige clubs in verband gebracht, maar de bekendmaking van Guardiola werd niet door iedereen gewaardeerd. Guardiola heeft daarom zijn excuses gemaakt.

"Het spijt me. Als speler en trainer heb ik normaal gesproken altijd respect voor mijn collega's. Dus het spijt me. Dit was niet mijn bedoeling", aldus de Spaanse succescoach op een persconferentie bij Bayern München.

Na zijn uitspraak van vorige week werd Guardiola met een aantal clubs in verband gebracht. Onder andere Chelsea, Manchester City en Manchester United werden als toekomstig werkgever van de Bayern-trainer genoemd, waardoor de druk op onder meer Louis van Gaal en Manuel Pellegrini toenam.

"Ik zal pas bekendmaken bij welke club ik aan de slag ga als ik ook daadwerkelijk daar heb getekend", reageert Guardiola, die zo goed als zeker naar City gaat. "Ik heb het nog niet met de spelers van Bayern over mijn vertrek gehad. We hebben het alleen over voetbal. Maar ze weten er wel vanaf."

Momenteel is Bayern München op trainingskamp in Qatar waar de ploeg zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft. De eerste wedstrijd staat op 22 januari gepland. Dan speelt de ploeg van Guardiola uit tegen Hamburger SV.