Makkelie zondag naar Rotterdam: We zijn heus niet blind voor dit soort zaken

Makkelie zondag naar Rotterdam: "We zijn heus niet blind voor dit soort zaken"

14-01-2016 11:01
16

De aanstelling van Danny Makkelie als scheidsrechter bij Feyenoord - PSV deed nogal wat stof opwaaien. De leidsman werkt in het dagelijks leven bij de politie Rotterdam-Rijnmond, waardoor PSV-fans zijn integriteit in twijfel trokken. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond denkt er het zijne van.

"Als je op deze manier overal een punt van gaat maken, is het einde zoek", reageert Van Egmond in het Algemeen Dagblad. De KNVB hanteert als enige regel dat scheidsrechters geen wedstrijden mogen fluiten van de club uit hun woonplaats. Verder ligt de verantwoordelijkheid voor een groot deel bij de arbiters zelf, laat de voetbalbond weten. Zij kunnen het aangeven als ze zich bij een specifieke club niet prettig voelen, bijvoorbeeld met het oog op hun neutraliteit of vermeende regionale betrokkenheid.

Wedden

Meer odds

Makkelie staat op de loonlijst van de politie Rotterdam-Rijnmond, maar is werkzaam op het kantoor in zijn eigen woonplaats Dordrecht. Onder supporters van PSV was de aanstelling van Makkelie echter een heikel thema. De KNVB zag zich genoodzaakt om op alle ophef te reageren via het twitter-account van de voetbalbond. Ook Makkelie zelf ging al in op de commotie.

"De regio van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond is hartstikke groot,'' stelt Van Egmond. "Stel nou dat hij in Brabant zou werken? Dan kan hij bij negen clubs niet meer fluiten. Dat Danny niet in Dordrecht fluit: prima, logisch. Maar ook niet meer in Rotterdam? We zijn heus niet blind voor dit soort zaken, maar hoe ver wil je daarin gaan dan? Als je op deze manier overal een punt van gaat maken, is het einde echt zoek.''