Feyenoord laat Jupiler League-kans lopen: We kregen geen garantie

Feyenoord laat Jupiler League-kans lopen: "We kregen geen garantie"

14-01-2016 12:35
3

Volgens Eric Gudde is Feyenoord bij de beslissing om niet toe te treden tot de zogeheten voetbalpiramide niet over een nacht ijs gegaan. De Rotterdammers laten daarmee de kans om de beloftenploeg toe te laten treden tot de Jupiler League, de nieuwe Tweede Divisie of de Topklasse aan zich voorbij gaan.

''Wij zijn er niet op ingegaan, omdat we gewoon niet de garantie kregen dat wij komend seizoen in de Jupiler League uit mogen komen'', verklaart Gudde in het Algemeen Dagblad. ''Dat betekent dat de kans aanwezig zou zijn dat wij met ons tweede elftal op zaterdag uit zouden moeten komen en dan kunnen de nummers veertien tot en met twintig van de selectie vaak helemaal niet voetballen. Dat lijkt me niet de bedoeling.''

Gudde denkt niet dat de beslissing voor talenten reden is om niet bij Feyenoord te tekenen. ''We kijken natuurlijk naar hoe die jongens zich kunnen ontwikkelen. Maar het zijn allemaal echte Feyenoorders, die willen hier graag tekenen.'' Hoewel de onderhandelingen met talent Tahith Chong vertraging hebben opgelopen, klampt Gudde zich daar aan vast. ''Bij de één duurt het tekenen wat langer dan bij de ander", onthult de algemeen directeur.

Jong Feyenoord speelt zijn wedstrijden momenteel op maandagavond in de beloftencompetitie. Het team bestaat vaak uit reserves van het eerste elftal en spelers die doorstromen uit de A-junioren.