Tachtig man op de tribune voor Ajacied: Thuis met tranen voor de televisie

Tachtig man op de tribune voor Ajacied: "Thuis met tranen voor de televisie"

14-01-2016 22:29
7

Voor Donny van de Beek ging het eind 2015 even heel snel. De jonge middenvelder van Ajax debuteerde in de hoofdmacht van de Amsterdammers en scoorde bovendien tijdens zijn Europese basisdebuut tegen Molde FK. De tiener probeert ondertussen met beide benen op de grond te blijven staan. 

"Dat lukt me wel goed hoor", vertelt Van de Beek aan Ajax Life. "Ik kom uit een goede familie en woon in een rustig plaatsje. De mensen daar beschouwen me als Donny en niet als 'Donny van Ajax'. Ik zal best eens een foutje gaan maken. Dan ben ik te goed van vertrouwen geweest. Ik laat alles over me heen komen en moet het gewoon meemaken. Als je al een fout maakt, is het belangrijk dat je daar van leert."

Wedden

Meer odds

Van de Beek laat de mensen uit zijn directe omgeving graag meegenieten van het succes. Zo liet hij bij zijn basisdebuut in de Arena talloze familieleden en bekenden uit zijn geboorteplaats overkomen om de wedstrijd te bekijken. "Er zat toen tachtig man op de tribune. Sommige mensen uit mijn woonplaats zaten thuis met tranen voor de televisie. Dat zijn toch gewoon hele mooie dingen."