Domme rode kaart en sluwe Costa worden Arsenal fataal tegen Hiddink

24-01-2016 18:49
14

In de strijd om de landstitel is Arsenal tegen een flinke zeperd opgelopen. De Noord-Londense club leed in het eigen Emirates Stadium een gevoelige nederlaag tegen het Chelsea van Guus Hiddink (0-1).

Arsenal zag Leicester City zaterdagmiddag winnen en Manchester City gelijkspelen en had na twee remises tegen respectievelijk Liverpool en Stoke City een zege nodig om de koppositie te behouden. De start van de ploeg van trainer Arsène Wenger was dan ook goed, maar een domme actie van Per Mertesacker gooide vroeg in de eerste helft roet in het eten.

De Duitser haalde na achttien minuten de doorgebroken Diego Costa neer en kon met rood inrukken. Om de schade te beperken besloot Wenger direct om de enige spits Olivier Giroud naar de kant te halen en verdediger Gabriel te brengen, maar vijf minuten later ging het al mis. Uit een fraaie voorzet van Branislav Ivanovic toonde Costa zich een echte spits door de bal bij de eerste paal binnen te tikken: 0-1.

In de tweede helft zette Arsenal alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Na een klein uur maakte de eindelijk weer fitte Alexis Sanchez zijn rentree, maar ook met de Chileense ster in de ploeg kregen The Gunners Chelsea niet meer op de knieën. Door de nederlaag staat Leicester nu alleen aan kop in Engeland, met drie punten meer dan Arsenal. Manchester City volgt de verrassende koploper eveneens op drie punten.

Voor Hiddink was het de zevende keer op rij dat hij ongeslagen bleef met Chelsea. The Blues staan nu op de dertiende plaats.