Update: Duarte en Ajax lijken ondanks mislukte gesprekken snel van elkaar af

Update: Duarte en Ajax lijken ondanks mislukte gesprekken snel van elkaar af

25-01-2016 11:49
9

Het leek er lange tijd op dat Ajax-middenvelder Lerin Duarte zijn carrière voort ging zetten in Rusland. Hij was op proef bij Terek Grozny, maakte zelfs een treffer in een oefenwedstrijd, maar toch komt het niet van een overgang.

De Telegraaf meldt maandag dat de transfer is afgeketst. "We zijn er na twee dagen praten niet uitgekomen", laat de zaakwaarnemer van de middenvelder weten. Duarte maakte indruk bij de Russen. Hij meldde zich op een trainingskamp op Malta en speelde mee in een oefenduel tegen PSC Elite. In de blessuretijd van die wedstrijd produceerde hij de 3-0.

De middenvelder is in Amsterdam op een zijspoor geraakt. Hij kwam in 2013 over van Heracles Almelo, maar wist nooit indruk te maken. In januari van 2015 werd hij verhuurd aan sc Heerenveen en dit seizoen speelt hij helemaal niet meer. Net als Nicolai Boilesen is Ajax hem liever kwijt dan rijk.

In tegenstelling tot eerdere verhalen hoeft Ajax deze week niet meer per se een speler te verkopen om een spits vast te mogen leggen, zo meldde de krant maandag.

Update 11:49 uur: Duarte lijkt toch nog dicht bij een vertrek, zo laat zijn zaakwaarnemer aan Voetbal International weten. "We verwachten vanavond of morgenochtend met nieuws te kunnen komen. Ik kan helaas niet zeggen om welke club het gaat, maar het is in ieder geval geen Nederlandse club."