Kappelhof in duel met Willem II'er Guus Hupperts

Basisklant Groningen koerst af op transfer: club uit Verenigde Staten meldt zich

Basisklant Groningen koerst af op transfer: club uit Verenigde Staten meldt zich

27-01-2016 22:07
5

Johan Kappelhof maakt wellicht de overstap naar de Verenigde Staten. Een club uit Californië heeft belangstelling voor de verdediger annex middenvelder van FC Groningen. 

Hans Nijland, algemeen directeur van Groningen, laat aan RTV Noord weten dat de interesse in de 25-jarige Kappelhof concreet is. Hij sluit een transfer dan ook niet uit. Of de overstap van Kappelhof naar de Verenigde Staten binnen enkele dagen beklonken zal zijn, kan Nijland niet zeggen. 

Kappelhof staat sinds medio 2011 onder contract in de Euroborg. Destijds kwam de geboren Amsterdammer over uit het belofenelftal van Ajax. In zijn eerste seizoenen speelde hij vooral als rechtsback. Vanwege de doorbraak van Hans Hateboer wordt Kappelhof tegenwoordig ook vaak op andere posities geposteerd. Dinsdagavond speelde hij tegen Willem II een ongelukkig wedstrijd als controleur op het middenveld. 

Hoesen
Ook FC Groningens-spits Danny Hoesen wordt in verband gebracht met een vertrek. Roda JC zou in de markt zijn voor de aanvaller. Hoesen mag vertrekken, maar níet op huurbasis. "Wij hebben duidelijk tegen Roda gezegd dat huur geen optie is, alleen een definitieve overname. Voor zover ik weet, hebben ze zich niet opnieuw gemeld", aldus Nijland.