Engels avontuur Manu mislukt faliekant: Zit hier nu in een uitzichtloze situatie

Engels avontuur Manu mislukt faliekant: "Zit hier nu in een uitzichtloze situatie"

28-01-2016 07:53
17

Elvis Manu maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar Brighton & Hove Albion. Zijn avontuur bij de Championship-formatie is vooralsnog een grote teleurstelling gebleken. 

Brighton-manager Chris Hughton lijkt het simpelweg niet te zien zitten in Manu. "Ik zit hier nu in een uitzichtloze situatie. Het zijn moeilijke tijden", vertelt de 22-jarige aanvaller in een interview met Metro. "Nog geen enkele keer stond ik in de basis. Ik heb de manager weleens gevraagd waarom ik hier dan ben. Dan krijg ik altijd het antwoord dat ik geduldig moet zijn en hard moet blijven trainen. Brighton en ik hebben nog geen gelukkig huwelijk."

Manu denkt met weemoed terug aan zijn periode in Rotterdam. Hij zit nog altijd in een WhatsApp-groepje met voormalig teamgenoten als Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena. Onderling versturen ze mooie Feyenoord-filmpjes. "Ik heb veel steun aan die jongens. Ze zeggen dat ik er wel weer bovenop kom. Het terugkijken van die beelden geeft me kracht."

Wat nu voor Manu? Hij ligt nog een aantal jaar vast bij Brighton. Over zijn lucratieve salaris heeft hij naar eigen zeggen 'niets te klagen'. "Maar goed, ik moet spelen. Dat is me heel erg tegengevallen." Het is dus afwachten of er een club komt die hem wil verlossen van de bank. "Er zit weinig anders op. Of Martin van Geel moet me nu terughalen naar Feyenoord", knipoogt hij. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s