In het kort: Zlatan verpest debuut Tannane, Milan wint beladen stadsderby

In het kort: Zlatan verpest debuut Tannane, Milan wint beladen stadsderby

31-01-2016 23:00
4

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Ibrahimovic is Tannane de baas
Oussama Tannane heeft zijn debuut voor AS Saint-Etienne niet kunnen bekronen met een overwinning. De oud-speler van Heracles Almelo verloor met zijn club met 0-2 van Paris Saint-Germain. Beide treffers kwamen op naam van Zlatan Ibrahimovic, die zijn doelpunten pas na rust produceerde.

AC Milan te sterk voor Inter
De derby van Milaan is op overtuigende wijze een prooi geworden voor AC Milan. De club won in San Siro met 3-0 van Internazionale. Oud-PSV'er Alex opende de score, waarna Carlos Bacca en Mbaye Niang de score in de tweede helft verder uitbreidden. Milan blijft ondanks de zege teleurstellend zesde, terwijl Inter op de vierde plek staat.

Overtoom naar Qatar
Willy Overtoom heeft een nieuwe club gevonden. De middenvelder heeft een contract getekend bij Al-Shamal uit Qatar. Overtoom zat sinds 2014 zonder club, nadat zijn contract bij AZ was ontbonden. In het verleden speelde de Kameroener ook voor Heracles Almelo.

Napoli weer aan leiding

Juventus heeft maar kort kunnen genieten van de koppositie in de Serie A. Napoli was in eigen San Paolo veel te sterk voor Empoli (5-1) en pakte zo weer de leiding. De Italianen kwamen nog wel op achterstand, maar herstelden de schade ruimschoots via topscorer Gonzalo Higuain (22e doelpunt), Lorenzo Insigne, Michele Camporese (eigen goal) en twee treffers van José Callejon.

Lewandowski grote man
Bayern München heeft het gat met Borussia Dortmund in de top van de Bundesliga weer vergroot naar zeven punten. Het Hoffenheim van Huub Stevens was zondagavond niet opgewassen tegen de machine van Pep Guardiola: 2-0. Robert Lewandowski was (weer) de grote man bij de Duitse recordkampioen met beide doelpunten. De Pool heeft tot nu toe alle vier de Bayern-goals gescoord in 2016. Arjen Robben speelde de hele wedstrijd.

City - Chelsea in FA Cup
Manchester City en Chelsea zijn zondag aan elkaar gekoppeld bij de loting voor de achtste finales van de FA Cup. Net als in 2014 treffen de twee grootmachten elkaar in dit stadium. De wedstrijd staat gepland voor 19 februari.

De volledige loting:
Reading - West Brom/Peterborough
Watford - Leeds United
Shrewsbury - Manchester United
Blackburn - Liverpool/West Ham
Tottenham - Crystal Palace
Arsenal - Hull
Bournemouth - Everton

Juventus niet te houden
Juventus heeft opnieuw een zege geboekt in de Serie A, de twaalfde op rij voor de Italianen. Ditmaal werd Chievo Verona verslagen: 0-4. Alvaro Morata scoorde voor rust tweemaal. In de tweede helft mikte Alex Sandro raak en wist Paul Pogba zichzelf op het scoreformulier te zetten. Juventus zet Napoli dus vol onder druk.

Dubbele deal Zenit
Zenit Sint-Petersburg heeft Aleksandr Kokorin en Yuri Zhirkov binnengehaald. De kapitaalkrachtige Russische topclub heeft niet bekendgemaakt welke transfersommen met de deals gemoeid zijn. Beide spelers zijn international voor Rusland en droegen respectievelijk 36 en 67 keer het shirt van het nationale elftal. Het duo komt over van Dinamo Moskou.

Monaco roert zich
AS Monaco heft zich versterkt met Jemerson van Atletico Mineiro uit Brazilië. De Braziliaanse verdediger is 23 jaar en tekent een contract tot medio 2020 bij de Monegasken. Hij werd zondag gepresenteerd door de club uit de Ligue 1 en is erg trots. "Dit is een grote club waar veel grote spelers hun eerste grote stappen hebben gezet."

RKC ziet geld verdwijnen
RKC Waalwijk had zich al rijk gerekend, maar de transfer van Arsenio Valpoort naar Maccabi Netanya uit Israël gaat niet door. Dat meldt het Brabants Dagblad. Zondagochtend reisde Valpoort naar Israël, maar de club heeft de stekker uit de onderhandelingen getrokken. "Netanya heeft gisteren opnieuw verloren. Na een crisisberaad hebben ze besloten alles af te blazen wat er speelt", zegt RKC-directeur Remco Oversier. Een transfersom gaat zo in rook op.