Chelsea viert zege met hattrick en beladen doelpunten Hazard en Traoré

Chelsea viert zege met hattrick en beladen doelpunten Hazard en Traoré

31-01-2016 18:51
6

Chelsea heeft zich zondag verzekerd van een plek bij de laatste zestien in de FA Cup. De Londense club had dankzij Oscar, Eden Hazard én Bertrand Traoré geen kind aan MK Dons.

Op bezoek in Milton Keynes was Chelsea van de eerste tot de laatste minuut de baas. Na een kwartier werd de ban gebroken door Oscar, die vervolgens ook zijn tweede en derde maakte. Een loepzuivere hattrick was het niet, omdat Darren Potter tussendoor wat terugdeed namens MK Dons, dat uitkomt in het Championship.

Na 55 minuten was het woord aan Eden Hazard. De Belg maakte de 1-4 vanaf de stip en maakte daarmee een einde aan een opmerkelijke reeks. Het was zijn eerste doelpunt voor Chelsea in negen maanden tijd (273 dagen). Zeven minuten tekende ook Bertrand Traoré voor een doelpunt, de 1-5.

Guus Hiddink liet de aanvaller uit Burkina Faso na een klein uur spelen invallen voor Diego Costa, ten teken dat andere clubs geen kans maken om hem op de slotdag van de winterse transferperiode op te pikken op Stamford Bridge. Ajax was lange tijd in de race voor Traoré.

Everton was eerder op de zondag met 0-3 te sterk voor Carlisle United. Arouna Koné, Aaron Lennon en Ross Barkley waren de doelpuntenmakers. De loting voor de achtste finales van de FA Cup vindt zondagavond plaats.