Sta-in-de-weg voor PSV: 'Had het er met Hendrix nog over hoe bizar het was'

Sta-in-de-weg voor PSV: 'Had het er met Hendrix nog over hoe bizar het was'

01-02-2016 08:20
11

PSV pakte afgelopen zaterdag de koppositie in de Eredivisie door een 4-2 zege op De Graafschap. De uitslag had veel hoger kunnen uitvallen als Hidde Jurjus niet in de goal van De Graafschap had gestaan. Hij hield er veel uit en De Graafschap deed wat bijzonders.

De Doetinchemmers scoorden dit seizoen in twee wedstrijden namelijk vijfmaal tegen PSV, de regerend landskampioen. Dat lukte bijvoorbeeld Manchester United niet, kopte de Gelderlander. Wat verder opvallend was: de 3-0 ruststand, nadat De Graafschap helemaal was weggespeeld. "Ik had het gevoel dat ik deze wedstrijd al eens eerder had gezien", verwees trainer Jan Vreman naar de 3-6 van eerder dit seizoen.

Jurjus hield er veel ballen uit en sprak na afloop met De Telegraaf. "Ik heb een goede wedstrijd gespeeld. Vier tegengoals is veel, maar het hadden er veel meer kunnen zijn. In de eerste helft waren we kansloos en was het echt te slap. De tweede helft leverde wel een goed gevoel op. Ik had het er nog met Jorrit Hendrix over hoe bizar het was dat zij het zo lieten lopen", vertelde de getalenteerde goalie.