Update: Van Duinen terug in Eredivisie na afspraak in het zuiden

Update: Van Duinen terug in Eredivisie na afspraak in het zuiden

01-02-2016 15:19
12

Als Mike van Duinen het wil, keert hij vandaag nog terug in de Eredivisie. De 24-jarige aanvaller heeft maandagmiddag een gesprek met Roda JC, weet VoetbalPrimeur. 

Van Duinen staat onder contract bij het Duitse Fortuna Düsseldorf, maar de club uit de 2. Bundesliga is bereid om de aanvaller op huurbasis te laten gaan. Van Duinen mag echter ook voor z'n kans gaan bij de nummer vijftien van de 2. Bundesliga.

Roda JC is al de hele transferperiode aan Van Duinen gelinkt en mogelijk komt het op deadlineday nog tot een deal. VoetbalPrimeur weet dat Van Duinen maandagmiddag een afspraak heeft met Kalezic. Als hij daar een goed gevoel aan overhoudt, kan hij de achtste winterse versterking voor de Limburgers worden.

Omdat de competitie voor de ploeg van Van Duinen nog niet hervat is, weet hij nog niet definitief of hij er na de winterstop weer naast staat. De laatste basisplaats in competitieverband van Van Duinen dateert van 23 oktober tegen Leipzig.

Update 15:19 uur
VoetbalPrimeur 
weet dat Roda een akkoord heeft bereikt met Van Duinen. De oud-aanvaller van ADO Den Haag had maandag een gesprek met trainer Darije Kalezic en besloot om de knoop door te hakken. Hij keert terug in de Eredivisie, maar Roda heeft geen optie tot koop bedongen. Het gaat om een huurdeal van een half seizoen. Van Duinen kan komend weekeinde debuteren bij Roda. Nota bene op bezoek bij zijn oude club ADO.