Update: NAC en Excelsior maken transfer Dijkhuizen-favoriet wereldkundig

Update: NAC en Excelsior maken transfer Dijkhuizen-favoriet wereldkundig

01-02-2016 20:47
1

Kevin van Diermen rondt waarschijnlijk maandag nog zijn transfer af van Excelsior naar NAC Breda. De verdediger beschikt over een aflopend contract en tekent volgens Voetbal International een huurovereenkomst voor een halfjaar.

Van Diermen is bij eredivisionist Excelsior bankzitter. NAC kan de verdediger wel goed gebruiken en wil hem graag huren. Van Diermen is een bekende voor NAC-coach Marinus Dijkhuizen, aangezien zij vorig seizoen nog samenwerkten bij Excelsior. Dat was een succes, want Excelsior maakte een prima seizoen door onder Dijkhuizen. Daardoor verdiende de trainer een overstap naar het Engelse Brentford.

Het Engelse avontuur mislukte voor de oefenmeester, maar NAC denkt onder zijn leiding kans te maken op promotie. Vooralsnog is het kampioenschap in ieder geval ver weg. De achterstand op koploper Sparta Rotterdam bedraagt zeven punten. Sparta heeft een wedstrijd minder gespeeld. Van Diermen, in het verleden ook actief bij Vitesse en Go Ahead Eagles. moet balans brengen in de defensie en het elftal. Hij begon dit seizoen als basisklant bij Excelsior, maar kwam slechts tot vier duels.

Update 20.47: NAC Breda en Excelsior bevestigen maandagavond dat de tijdelijke transfer van Kevin Diermen rond is. De 26-jarige verdediger maakt het seizoen af in Brabant en wordt daar herenigd met Marinus Dijkhuizen, met wie hij eerder bij Excelsior samenwerkte. "Marinus heeft hem van dichtbij meegemaakt en hij is vol lof over Van Diermen als voetballer en als persoonlijkheid", reageert technisch directeur Hans Smulders op de NAC-website.