Belgische Champions League-verrassing stunt met komst Boussoufa

Belgische Champions League-verrassing stunt met komst Boussoufa

02-02-2016 00:21
4

De kogel is door de kerk: Mbark Boussoufa keert terug naar België en doet dat bij AA Gent. De voormalige Belgische Gouden Schoen-winnaar zag zijn huurtransfer vlak voor de deadline rond komen. 

De deal kwam letterlijk een paar minuten voor twaalf rond, waardoor Boussoufa de komende maanden te zien zal zijn in het shirt van de Buffalo's. De in Amsterdam geboren middenvelder komt over van Lokomotiv Moskou. Een terugkeer naar Anderlecht was eveneens een optie, maar Paars-Wit had daar geen interesse in. 

En zo komt Boussoufa weer naar de plek waar het voor hem allemaal begon. In 2004 streek Bous neer in het toenmalige Jules Ottenstadion. Hij veroverde meteen de harten van de Buffalo-fans. Na twee schitterende jaren klopte Anderlecht aan de deur. Ook daar ontpopte hij zich tot één van de lievelingen van het paars-witte publiek. Boussoufa won in zijn Anderlecht-periode tweemaal de Gouden Schoen.

Na zijn Belgische periode verhuisde Boussoufa naar het Russische Anzhi en Lokomotiv Moskou, maar hij kon daar zijn prestaties uit de Jupiler Pro League nooit evenaren.