Update: Enthousiaste Amerikanen stellen 'Dutch midfielder' voor aan achterban

Update: Enthousiaste Amerikanen stellen 'Dutch midfielder' voor aan achterban

04-02-2016 23:51
10

Roland Alberg is op weg naar de uitgang bij ADO Den Haag. De eredivisionist meldt woensdagochtend via de officiële kanalen dat het vertrek van de middenvelder aanstaande is.

Alberg flirt al langer met een overstap naar Philadelphia Unions en is inmiddels in het vliegtuig naar de Verenigde Staten gestapt om de overgang af te ronden. Henk Fraser, trainer van ADO, heeft de middenvelder sinds een aantal maanden niet meer nodig in de Haagse basiself.

De winterse transfermarkt sloot maandagnacht zijn deuren, maar ADO en Philadelphia Unions hebben ruim de tijd om de transfer af te ronden. In de Verenigde Staten mogen clubs de komende weken nog zakendoen en daar wordt handig gebruik van gemaakt in de deal rond Alberg.

De 25-jarige hoofdrolspeler, vorig seizoen nog aanvoerder, ontbreekt zaterdag in elk geval in de wedstrijdselectie van ADO voor de thuiswedstrijd tegen Roda JC. Dit seizoen kwam Alberg tot dertien wedstrijden en één doelpunt. Hij arriveerde twee seizoenen geleden in Den Haag.

Update 14.40: Roland Alberg heeft ADO Den Haag officieel verruild voor Philadelphia Union, meldt Omroep West. De middenvelder (25) zette zijn handtekening onder een tweejarig contract in de Verenigde Staten. Over de transfersom doet de nieuwe club van Alberg geen mededelingen.

Update 23.51: De transfer van Alberg is nu écht beklonken. Philadelphia Unions heeft de ADO-middenvelder donderdagavond via de officiële kanalen gepresenteerd.