Update: Nijland ontkent 'informeel gesprek' met Eredivisie-kandidaat

5 februari om 10:35

FC Groningen heeft interesse in Jurgen Streppel, de trainer van Willem II. Hij kan volgens De Telegraaf de opvolger worden van Erwin van de Looi, die na dit seizoen vertrekt bij de noorderlingen.

Streppel zou nadrukkelijk op de radar van Groningen staan en inmiddels een informeel gesprek hebben gevoerd met zijn mogelijke nieuwe club. Volgens de krant vindt Groningen het bijzonder knap dat Streppel zonder veel middelen toch goed presteert met zijn club Willem II, dat vorig seizoen zelfs achtste werd in de Eredivisie.

Groningen wil een omslag maken en vooral veel met eigen jeugd gaan werken. In 2018 moet de helft van het eerste elftal uit spelers bestaan die uit de opleiding afkomstig zijn. Ook op fysiekwetenschappelijk gebied hebben er innovatieve veranderingen plaats. Streppel zou perfect passen bij deze vooruitstrevende visie en is daarom de droomkandidaat van Groningen, dat vorig seizoen nog de KNVB Beker won.

Update 10.35: FC Groningen heeft géén informeel gesprek gevoerd met Jurgen Streppel. Dat laat directeur Hans Nijland vrijdag weten aan het Dagblad van het Noorden. De huidige coach van Willem II gaat volgens De Telegraaf mogelijk aan de slag bij de Groningers.