Liverpool trakteert protesterende fans buiten Anfield op onnodig gelijkspel

Liverpool trakteert protesterende fans buiten Anfield op onnodig gelijkspel

06-02-2016 17:56
2

Liverpool heeft zaterdag op dramatische wijze de drie punten uit handen gegeven op het eigen Anfield. Sunderland knokte zich in de laatste tien minuten terug van een 2-0 achterstand, nota bene toen het grootste deel van de fans het stadion uit protest had verlaten.

Roberto Firmino leek de grote man te worden op Anfield. Na een uur spelen opende hij de score en zo'n tien minuten later bediende de Braziliaanse spelmaker Adam Lallana voor de 2-0 tegen Sunderland, dat zich in de slotfase echter terugknokte uit geslagen positie. Adam Johnson verschalkte de weifelende Simon Mignolet met het eerste de beste schot op doel, waarna Jermain Defoe in de 89e minuut de 2-2 maakte.

Op dat moment stond het leeuwendeel van de Liverpool-fans al buiten. Uit protest tegen de hoge ticketprijzen (77 euro voor een kaartje op de verbouwde hoofdtribune), verlieten de supporters de tribunes in de 77e minuut. Zonder de steun van de eigen achterban wist Liverpool de drie punten dus niet over de streep te trekken. Jürgen Klopp zat overigens niet op de bank door een mogelijke blindedarmontsteking.

Newcastle United weet sinds zaterdag weer wat winnen is. West Bromwich Albion werd zaterdagmiddag met pijn en moeite verslagen door de degradatiekandidaat, met Georginio Wijnaldum en Daryl Janmaat in de basis. Aleksandar Mitrovic was verantwoordelijk voor de enige treffer van de middag.

Alle uitslagen Premier League:
Manchester City – Leicester City 1-3Aston Villa – Norwich City 2-0
Liverpool – Sunderland 2-2
Newcastle United – West Bromwich Albion 1-0
Stoke City – Everton 0-3
Swansea City – Crystal Palace 1-1
Tottenham Hotspur – Watford 1-0