McClaren kan Twente 'transfersom' door de neus boren: Hij was een held

McClaren kan Twente 'transfersom' door de neus boren: "Hij was een held"

08-02-2016 08:28
2

Cheick Tioté leek een transfer te maken naar China, maar tot op heden is hij nog steeds speler van Newcastle United. En als het aan Newcastle-manager Steve McClaren ligt, dan blijft dat ook zo. FC Twente kan mogelijk naar z'n geld fluiten.

De Tukkers bedongen bij de transfer van Tioté naar The Magpies namelijk een doorverkooppercentage van twintig procent op de winst over de middenvelder. De Chinese topclub Shanghai Shenhua was lang in de markt, maar Tioté voetbalt nog bij Newcastle. "Tioté is honderd procent gecommitteerd en als hij zijn rust houdt en simpele passes verstuurt, is Cheikh een erg goede speler. Ik hoop dat hij nu blijft", zegt McClaren nu.

Wedden

Meer odds

Dat deed hij na de 1-0 zege van zijn ploeg op West Bromwich Albion. "De helden waren onze Steven Taylor, Cheiky en Rolando Aarons", bekende McClaren in The Guardian. "Met Taylor en Tioté hadden we vechtlust en karakter binnen de lijnen. Hun spirit was precies wat we nodig hebben. Als zij dat tonen, volgt de rest ook wel. Zij spelen zo agressief en dat terwijl Tioté pas weer twee dagen met de groep meetraint."