Van Gaal ijskoud voor verbannen doelman: Wat als ik mijn tong had ingeslikt?

Van Gaal ijskoud voor verbannen doelman: "Wat als ik mijn tong had ingeslikt?"

09-02-2016 10:12
8

Victor Valdes gooide zeven maanden van zijn carrière weg bij Manchester United. Louis van Gaal stelde geen prijs meer op de Spaanse doelman, die werd verbannen en inmiddels in België bij Standard Luik onder de lat staat.

Valdes kijkt dinsdag terug op de inktzwarte periode in Engeland. Hij leefde in isolatie, moest zich compleet afzijdig houden van de rest van de Manchester United-selectie. "Wat als ik tijdens een training op de bijveldjes de paal had geraakt en mijn tong had ingeslikt?", vraagt Valdes zich hardop af in El Pais. "Niemand had het gemerkt. Ik voelde me zó alleen."

"Ik vroeg uitleg bij de materiaalman, omdat ik mijn rugnummer was kwijtgeraakt. Die durfde me zelfs niet aan te kijken en vertelde dat hij gewoon de bevelen uitvoerde."

Toch is de doelman niet van plan om met modder te gooien naar Van Gaal. "Rancune? Helemaal niet. Hij liet me debuteren bij FC Barcelona, hij pikte me op toen ik clubloos was en hij gaf me de kans om te herstellen van mijn zware knieblessure. Ik zal hem eeuwig dankbaar zijn. Diep van binnen weet ik dat als Van Gaal er niet was, ik hier ook niet was geweest."