Cultuurshock voor aanvaller in Schotland: Ze schieten de bal blind naar voren

Cultuurshock voor aanvaller in Schotland: "Ze schieten de bal blind naar voren"

09-02-2016 14:58
11

Hoewel Alex Schalk met volle teugen geniet in Schotland, had hij naar eigen zeggen wel te maken met een cultuurshock. De 23-jarige Nederlander verruilde Go Ahead Eagles in oktober voor Ross County.

"Teams in Schotland werken minder aan de tactiek dan in Nederland. Soms schieten verdedigers de bal gewoon blind naar voren", zegt Schalk in gesprek met The Daily Record. De aanvaller scoorde eind januari tijdens de 3-1 zege op Celtic in de halve finale van de League Cup. Vervolgens sloeg hij ook toe in het duel met Linlithgow Rose (4-2) voor de Schotse beker.

Wedden

Meer odds

"De winst op Celtic is het hoogtepunt in mijn loopbaan. Het was fantastisch, al moet de League Cup-finale tegen Hibernian het absolute hoogtepunt worden", aldus Schalk, die met Ross County op de vierde plaats staat in de competitie. Hij heeft zijn draai gevonden. "Maar soms mis ik de tactische trainingen van thuis nog wel. Hier is het vooral gericht op wedstrijdvoorbereiding en conditie."

Naast het veld moest de oud-speler van NAC Breda zich ook aanpassen. "Ross ligt in het noorden van Schotland, het is dunbevolkt en ligt ver van de grote steden. Maar de omgeving is prachtig, met Loch Ness en de Hooglanden."