Messi en Suarez nemen Barça bij de hand in belangrijke inhaalwedstrijd

17-02-2016 20:22
3

FC Barcelona heeft uitstekende zaken gedaan in de doordeweekse inhaalwedstrijd tegen Sporting Gijon. Door een 1-3 overwinning verstevigen de Catalanen hun koppositie in de Primera División.

Door het WK voor clubteams van eind vorig jaar had Barcelona nog een wedstrijd tegoed in de Spaanse competitie en die werd woensdagavond gespeeld, kort voordat het Champions League-geweld bij Real Madrid – AS Roma en AA Gent – VfL Wolfsburg losbarst. Gijon werd zonder grote problemen opzij gezet.

De hoofdrol was weggelegd voor Lionel Messi. De Argentijn maakte de 300e en 301e competitietreffer in dienst van Barça, waarmee hij dus weer een mijlpaal passeerde. Tussen de twee Messi-goals binnen zes minuten door scoorde Gijon via Carlos Castro.

In de tweede helft nam Barça definitief afstand, zonder zich bovenmatig in te spannen. Luis Suarez miste eerst nog een door Neymar versierde strafschop, maar revancheerde zich al snel met een schot in de lange hoek: 1-3. MSN staat daardoor op 89 doelpunten dit seizoen. De voorsprong op nummer twee Atlético Madrid is nu zes punten.