Groningen weigert bod op De Leeuw: 'Ze probeerden het voor duel met Ajax'

Groningen weigert bod op De Leeuw: 'Ze probeerden het voor duel met Ajax'

18-02-2016 13:49
4

FC Groningen heeft de kans om opnieuw zaken te doen met Chicago Fire laten lopen. De Amerikaanse club had een transfersom over voor Michael de Leeuw, maar de 29-jarige spits blijft in De Euroborg.

Groningen heeft het bod uit de Verenigde Staten van tafel geveegd, aldus FOX Sports donderdag. "Dat klopt, ze hebben in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Ajax (1-2 verlies, red.) geprobeerd Michael weg te halen", bevestigt algemeen directeur Hans Nijland aan FOX Sports. "Maar we hebben die aanbieding afgewezen. Voor ons was die onbespreekbaar."

Het is niet bekend welk bedrag de Amerikanen voor De Leeuw wilden betalen. "Geen club in Nederland kan zich permitteren om te zeggen: voor geen enkel bod mag die of die speler vertrekken, maar ik denk te weten wat ongeveer de bandbreedte is van wat zij kunnen besteden. Het is een uitermate correcte club, maar het heeft gewoon geen zin."

"Wat ons betreft is het definitief van de baan. Misschien moet ik oppassen met het woordje 'definitief', maar volgens mijn inschatting is het niet realistisch", vervolgt Nijland, die verwacht dat De Leeuw zich ondanks een aflopend contract blijft inzetten voor Groningen. "Michael is een professional en een fijne vent. Hij zei: als de clubs eruit komen, zie ik wel verder. Zover kwam het niet en dan heeft het geen zin om daarvan wakker te blijven liggen. Mijn vader zei altijd: aan een dood paard moet je niet trekken, die moet je begraven."

Het is niet de eerste keer dat Chicago Fire zich in Groningen meldde voor een basisklant. Johan Kappelhof maakte in januari de overstap van de Eredivisie naar de Major League Soccer. Met die transfer was ongeveer vier ton gemoeid.