Trotse Nederlander: 'In de kwartfinale tegen Bayern zat Robben in mijn zak'

Trotse Nederlander: 'In de kwartfinale tegen Bayern zat Robben in mijn zak'

19-02-2016 18:45
4

Alexander Büttner (27) kwam tussen 2012 en 2014 uit voor Manchester United. Daarna maakte hij de overstap naar Dinamo Moskou. Sinds januari speelt de voormalig Vitessenaar in België, bij Anderlecht. 

Büttner kwam in totaal tot dertien duels voor Manchester United. Veel van die wedstrijden stond hij in de basis. Onder Sir Alex Ferguson kwam hij nog zo nu en dan aan de bak, maar die lijn kon hij niet doortrekken onder David Moyes. Tijdens zijn goede fase op Old Trafford kwam het tot Büttner's spijt nooit tot een serieuze kans in Oranje. Toenmalig bondscoach Louis van Gaal zag het blijkbaar niet in hem zitten. "Ik vind hem een goede coach, maar begreep dat hij geen vertrouwen in mij had", stelt Büttner in Fan!

Eén van zijn gloriemomenten beleefde Büttner in de Champions League. "In de kwartfinale tegen Bayern hield ik zelfs Arjen Robben uit de wedstrijd. Ja, we werden uiteindelijk uitgeschakeld, maar Robben zat in mijn zak terwijl hij een van de beste flankspelers ter wereld was. Zijn shirtje heb ik nog altijd hangen", geeft hij trots aan.